Zupa gulaszowa z dynią i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na oliwie podsmażamy cebulę i marchewkę, dodajemy pokrojone mięso, podsmażamy. Zalewamy bulionem tak aby całkowicie zakryć mięso. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku, kurkumę, zioła prowansalskie, pieprz i paprykę według uznania ( w zależności czy lubimy bardziej czy mniej pikantne). Gotujemy około 1 godziny aż mięso będzie miękkie. Następnie dodajemy dynie i ziemniaki, gotujemy jeszcze 15-20 min. Pod koniec dodajemy ogórka kiszonego. W miseczce dokładnie mieszamy mąkę ze śmietaną i odrobinę zupy, aby uniknąć grudek, wlewamy do zupy. Na sam koniec dodajemy startego parmezanu. Jeszcze tylko zagotowujemy wszystko i gotowe :) Możemy posypać natką pietruszki.
Smacznego!
Porady
Rady: w zależności jak gęstą chcemy uzyskać zupę dajemy mniej lub więcej wody.
Komentarze