Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dość grubą kostkę. Do garnka wlewamy oliwę i podsmażamy mięso. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do podsmażonego mięsa, chwilkę razem smażymy, dolewamy sos sojowy, dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną drobno papryczkę chilli.
2.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry, dodajemy do mięsa, podsmażamy. Gdy wszystko razem się podsmaży zalewamy gorącą wodą (wody tyle aby przykryło mięso).
3.Ziemniaki obieramy,myjemy, kroimy kostkę. Fasolkę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Gdy mięso będzie już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki oraz fasolkę. Gotujemy do miękkości, przyprawiając do smaku.Zalewamy śmietaną, zagotowujemy, Pietruszkę myjemy, osuszamy, siekamy, dodajemy do zupy, mieszamy i podajemy. Smacznego!
Komentarze