Zupa gulaszowa

5 (176 ocen)

Pysznie danie jednogarnkowe.

Składniki:

  • 0k 0,8 kg karczku
    2 cebule
    20 dag pieczarek
    40 dag fasolki szparagowej
    10 szt ziemniaków
    200 ml śmietany
    pęczek pietruszki zielonej
    1 ząbek czosnku
    papryka chilli
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka oliwy
    sól

Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie mięsa i cebuli 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dość grubą kostkę. Do garnka wlewamy oliwę i podsmażamy mięso. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do podsmażonego mięsa, chwilkę razem smażymy, dolewamy sos sojowy, dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną drobno papryczkę chilli.
  • Dodanie pieczarek 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry, dodajemy do mięsa, podsmażamy. Gdy wszystko razem się podsmaży zalewamy gorącą wodą (wody tyle aby przykryło mięso).
  • Smacznego! 3. Ziemniaki obieramy,myjemy, kroimy kostkę. Fasolkę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Gdy mięso będzie już prawie miękkie, dodajemy ziemniaki oraz fasolkę. Gotujemy do miękkości, przyprawiając do smaku.Zalewamy śmietaną, zagotowujemy, Pietruszkę myjemy, osuszamy, siekamy, dodajemy do zupy, mieszamy i podajemy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Wieprzowina Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować