Zupa cebulowo-paprykowa

4.5 (192 ocen)

  • 10 min

Eksperyment kuchenny, który na stałe zagościł na naszym stole.

  • 10 min

Składniki:


  • ziemniaki
    włoszczyzna
    ziele angielskie
    liść laurowy
    porcja rosołowa
    przyprawa typu Warzywko
    pieprz
    tymianek
    bazylia
    masło
    2 duże cebule
    jeden średni por
    czerwona papryka ze słoika lub świeża
    1/3 puszki kukurydzy
    śmietana
    przecier pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na porcji rosołowej, włoszczyźnie, liściu laurowym i zielu angielskim gotujemy wywar rosołowy, doprawiony Warzywkiem. Dodajemy pokrojone ziemniaki.
  • 2. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy do niej posiekany por, kukurydze oraz paprykę pokrojoną w zapałki. Smażymy jeszcze chwilę. Całą zawartość patelni wlewamy do rosołu.
  • 3. Doprawiamy śmietaną i przecierem pomidorowym. Na koniec posypujemy bazylią i dodajemy odrobinę pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Przecier pomidorowy Tymianek Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować