Zupa cebulowo czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Zupa cebulowo czosnkowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych cebul
    4 ząbki czosnku
    3-5 ziemniaków
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    1,5 litra bulionu
    1-2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    Szczypta gałki musztatołowej
    Tymianek
    Majeranek
    Kminek mielony
    Sól, pieprz
    Masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowo czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować