Zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis mojego męża, który posiada niebywały talent do łączenia smaków. Za każdym razem zaskakuje mnie czymś nowym w kuchni. Tym razem to były zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem. W smaku wyszły rewelacyjne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Na 1 zraz

    1 comber jagnięcy
    1 śliwka węgierka
    1 czosnek
    słonina (słupek szer. 0,5cm)
    sól i pieprz do smaku
    smalec do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy, podobnie jak na kotlety. Ze śliwki wyjmujemy pestkę i w to miejsce wkładamy obrany ząbek czosnku.
  • zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem 2. Słoninę kroimy w słupki.
    Na mięso kładziemy kawałek słoniny, śliwkę z czosnkiem i zawijamy zrazy. Obwiązujemy nitką.
  • zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem 3. Zrobione zrazy obsmażamy na smalcu. Następnie wrzucamy do garnka, dolewamy tłuszcz z patelni, podlewamy wodą oraz solimy i pieprzymy do smaku.
    Dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.

Porady

Na jeden zraz potrzeba jednej śliwki i jednego ząbku czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować