ZRAZY DROBIOWE ZE ŚLIWKĄ I CYNAMONEM

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam takie zraziki super połczenie cynamonu ze śliwką w środku

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z kurczaka: 4 sztuki
    - śliwki suszone bez pestek: 0.5 opakowania
    - sól,: 1 szczypta
    - maka pszennna: 3 łyżki
    - wykałaczki małe: 12 sztuk
    - olej do smażenia: 4 łyżki
    - kostka drobiowa: 1 sztuka
    - pieprz świeżo zmielony: 1 szczypta
    - -mielony cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zrazy drobiowe ze śliwką i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zrazy drobiowe ze śliwkami 1. Filety drobiowe płuczemy przekrajamy na pół i lekko rozbijamy tłuczkiem.
    Następnie solimy, posypujemy pieprzem oraz cynamonem
    Na każdy kawałek mięsa układamy suszone śliwki. /2-3 sztuki/
    Zwijamy wszystko w rulonik i spinamy 2 wykałaczkami i oprószamy mąką .
  • Zrazy drobiowe ze śliwką 2. Gotowe zrazy obsmażamy na patelni na oleju z obu stron aby nabrały rumianego koloru.Zalewamy bulionem 1 kostką rozpuszoną w 0,5 szklance wody.
    Dusimy wszystko 20 minut do miękkości.Podajemy z kasza lub pieczywem.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować