Ziemniaczane po beskidzku

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To wzbogacona wersja placków ziemniaczanych.

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    60 dag wieprzowiny
    kapusta pekińska
    2 pomidory
    2 ogórki kiszone
    cebula
    jajko
    sos czosnkowy
    sos tzatziki
    2 łyżki mąki
    przyprawa uniwersalna
    sól, pieprz
    przyprawa gyros
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Ziemniaczane po beskidzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy, doprawiamy przyprawa uniwersalną i przyprawą do
    gyrosa. Podlewamy wodą i dusimy. Kapustę kroimy.
  • 2. Ziemniaki i cebulę obieramy i ścieramy. Dodajemy jajko i mąkę. Doprawiamy.
    Smażymy placki.
  • 3. Na połowę placków wykładamy mięso i kapustę. Polewamy sosem czosnkowym. Przykrywamy plastrami ogórka, pomidora i resztą placków. Polewamy sosem tzatziki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować