Schabowe roladki z boczniakami po beskidzku

4.5 (193 ocen)

  • 45 min

Po beskidzku ,gdyż do panierowania roladek użyłem rozdrobnionych paluszków. Zapiekane w folii aluminiowej są bardzo soczyste i aromatyczne.

  • 45 min

Składniki:


  • 4 kotlety schabowe bez kości
    200 g boczniaków
    średniej wielkości cebula
    starty żółty ser
    paluszki beskidzkie solone
    olej do podsmażenia
    mąka
    jajko
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe roladki z boczniakami po beskidzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schabowe roladki po beskidzku 1. Kotlety schabowe cienko rozbijamy ,oprószamy solą oraz pieprzem z obu stron.

    Boczniaki płuczemy ,kroimy w paski i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle.

    Rozbite kotlety posypujemy z jednej strony startym żółtym serem ,wykładamy farsz z boczniaków i zawijamy. Paluszki beskidzkie rozdrabniamy w moździerzu (tak by wyglądały jak bułka tarta).

    Roladki najpierw obtaczamy w mące ,kolejno w rozbełtanym jajku i rozgniecionych paluszkach.

    Obsmażamy lekko na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu ,każdy osobno zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 30 min w 200°C.

    5 min przed końcem pieczenia odwijamy z folii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować