Zawijasy schabowe

4.5 (192 ocen)

Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • -1 kg schabu
    -2 połówki papryki konserwowej
    -2 ogórki konserwowe
    -1 cebula
    -2 łyżeczki ostrej papryki
    -sól i pieprz
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zawijasy schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plasterki i rozbijamy.
  • 2. Cebulę podsmażamy na złoty kolor.
  • 3. Plasterki schabu posypujemy z wewnętrznej strony ostrą papryką, a ze strony zewnętrznej solą i pieprzem.
  • 4. Na część schabu posypaną ostrą papryką nakładamy odrobinę cebuli, słupek papryki i ogórka i zawijamy roladkę. Możemy spiąć wykałaczką.
  • 5. Zawijasy smażymy na oleju po 7 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ogórek Papryka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować