Schabowe puerto rico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
2.Po usmażeniu wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
3.Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę oraz ogórki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4.Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami.
5.Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody.
6.Warzywa układamy na każdym kotlecie
7.Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach serem.
8.Zapiekamy 15 minut w 180°C.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze