Schabowe Puerto Rico

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką, idealne danie na święta lub niedzielny obiad, a może zaskoczymy nimi gości.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • sól
    • cebula
    • 50 dag pieczarek
    • 3 ogórki konserwowe
    • Puszka kukurydzy
    • Przecier pomidorowy
    • 1 łyżeczka tabasco
    • Szczypta chili
    • ½ łyżeczki octu jabłkowego
    • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
    • 20 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Schabowe puerto rico - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 2. Po usmażeniu wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • warzywa 3. Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę oraz ogórki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • kukurydza 4. Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami.
  • warzywa 5. Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody.
  • warzywa 6. Warzywa układamy na każdym kotlecie
  • ser 7. Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach serem.
  • kotlet 8. Zapiekamy 15 minut w 180°C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Pieczarki Schab Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować