Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i parówek

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kulinaria, podróże oraz kino to moje hobby.

Składniki:

  • ● 20 dag kaszy jęczmiennej
    ● 6 parówek drobiowych
    ● sól, pieprz
    ● 2 pomidory
    ● 3 jajka
    ● marchewka
    ● keczup
    ● 15 dag żółtego sera
    ● bułka tarta
    ● cebula
    ● 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    ● kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w wodzie z kostką. Odcedzamy i studzimy. Pomidory sparzamy i obieramy. Miąższ kroimy z parówkami w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy z cebulą i jajkami do kaszy. Wsypujemy tyle bułki tartej, aby masa była dość gęsta. Doprawiamy.
  • 2. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kolejno 1/2 kaszy, pomidory, parówki i resztę kaszy. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 190 °C. Posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 10 minut. Polewamy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Marchewka Parówki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować