REKLAMA

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i papryki

wyświetlono: 2401 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej z dodatkiem mięsa mielonego i papryki.

opublikowany: 06.09.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
    3 papryki czerwone
    400 g mielonego mięsa indyczego
    2 cebule
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    300m ml bulionu drobiowego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki keczupu
    ½ łyżeczko oregano
    ½ łyżeczki chilli w proszku
    1 łyżeczka suszonej pietruszki
    2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    sól do smaku
    olej
Ocena:

(średnia 4.5 z 175 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i papryki 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone. Całość smażymy kilka minut. Zdejmujemy z patelni. Przekładamy do miski, do której wsypujemy kaszę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę (zostawiamy kilka krążków do dekoracji) i przyprawy. Wlewamy bulion, keczup i przecier pomidorowy. Dobrze mieszamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch układamy krążki papryki. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni około 2o minut. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: dorota w 20210724_164157

Sałatka z kaszy jęczmiennej

Lekka i zdrowa sałatka z kaszą jęczmienną.

kategoria: Sałatki opublikowany: 26.08.2015 | wyświetlono: 6413 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: BABECZKA 35 bgg (Kopiowanie)

Krupnik z kaszy jęczmiennej.

Rozgrzewająca zupka.

kategoria: Zupy krupnik opublikowany: 23.01.2014 | wyświetlono: 26165 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 6

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE