• Zapiekanka z dyni i ryżu

    Autor: Teresa Czaplińska, Zgierz

  • Jestem na emeryturze, ale byłam kucharką. Teraz na co dzień gotuję dla mojej 6-osobowej rodziny.

  • Składniki

    ● 1 kg dyni
    ● 1 kg ryżu
    ● 4 jajka
    ● 15 dag żółtego sera
    ● keczup
    ● sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Dynię oczyszczamy, miąższ ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    2.

    Ryż gotujemy 10 minut, studzimy. Mieszamy z dynią, dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem.

    3.

    Przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy keczupem i posypujemy serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy pod przykryciem 30 minut, aż ser się roztopi i przypiecze na złoto. Podajemy na gorąco.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, dynia
  • 0 komentarzy

Autor: Teresa Czaplińska, Zgierz

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-07-23T17:32:48+02:00

945 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_06-2009

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »