Zapiekane rurki z kiełbasą i pomidorami

0 (0 ocen)

Napiszę tylko: "pyszności"!

Składniki:

  • 250 g kiełbasy podwawelskiej
    250 g pieczarek
    1 cebula
    2 pomidory
    250 g makaronu rurki
    3 łyżki ketchupu
    2 łyżki sosu worcester
    ½ łyżeczki sosu tabasco
    Sól,pieprz, lubczyk i papryka mielona
    1 łyżka oleju
    2 łyżki szczypiorku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Zapiekane rurki z kiełbasą i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w średniej wielkości kostkę. Pieczarki obrać i pokroić na ćwiartki zarówno nóżki jak i kapelusze. Przełożyć do miski razem z kiełbasą. Obraną cebulę pokroić w cienkie piórka i wymieszać ją ze składniami z miski, doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i mielona papryką.
  • 2. Do małej miseczki przełożyć ketchup, dodać sos tabasco oraz worcester. Wymieszać. Mieszankę przelać do miski i wymieszać. Makaron ugotować al dente. Przelać go zimną woda i wymieszać ze składnikami miski.
  • 3. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem. Przełożyć do niego zapiekankę. Pomidory umyć i osuszyć. Przekroić na ósemki i wyciąć zdrewniałe części. Ułożyć na wierzchu dania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i zapiekać około 20-25 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Makaron Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować