Zapiekane naleśniki z pieczarkami i kapustą

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Pyszne, jarskie naleśniczki

  • 15 min

Składniki:

  • Naleśniki:
    - 100 ml mleka
    - 100 ml wody
    - 2 jajka
    - ok 15 dkg mąki
    - szczypta soli
    Farsz:
    - 25 dkg pieczarek
    - 1/2 główki kapusty
    - 1 cebula
    - sól, pieprz
    - olej
    - 10 dkg sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane naleśniki z kapustą i pieczarkami 1. - Zmiksować ciasto i usmażyć naleśniki.
    - Cebulę pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki, poddusić
    - Kapustę zetrzeć na tarce, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
    - Połączyć kapustę z pieczarkami, przyprawić.
  • 2. - Smarować naleśniki i składać je w trójkąty. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać startym serem żółtym.
    - Zapiekać przez 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować