Wegańskie, bezglutenowe ciasto z rabarbarem

4.5 (163 ocen)

  • 50 min

Dla alergików, wegan oraz osób lubiących eksperymenty w kuchni :-)

  • 50 min

Składniki:

  • 125 g cukru brązowego + łyżka do posypania
    150 g mąki gryczanej
    150 g mąki ryżowej
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    350 ml wody
    100 ml oleju
    ok. 120 g rabarbaru obranego i pokrojonego w kostkę
    2 łyżeczki cynamonu
    + ewentualnie rodzynki (ok. 40 g)
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wegańskie, bezglutenowe ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu mieszamy mąki, cukier, sodę i cynamon. Dodajemy wodę oraz olej i dokładnie mieszamy. Następnie dorzucamy rodzynki, mieszamy i przelewamy do formy. Na wierzch wykładamy rabarbar, posypujemy cukrem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez 25-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować