Wątróbka z makaronem, fasolką i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować wodę. Posolić i wrzucić makaron. Gotować aż będzie al dente.
2.Cebulę obrać i pokroić w wiórki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę smażyć około 5 minut. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo, pokroić w kostkę. Cebulę posypać cukrem i smażyć, dodając pokrojone jabłko. Po 5-8 minutach dodać fasolkę i smażyć jeszcze 2-5 minut.
3.Wątróbkę umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie ok. 5 minut. Na koniec posolić.
4.Ugotowany makaron, odcedzić i wrzucić na patelnię, do podsmażonej cebuli z jabłkiem i fasolką. Całość wymieszać, doprawiając sosem chili.
5.Nakładać do miseczek, na wierzch nałożyć usmażoną wątróbkę.
Komentarze