WĄTRÓBKA Z MAKARONEM, FASOLKĄ I CHILI

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smażona oddzielnie, z soczystym jabłkiem i prawie skarmelizowaną cebulą. Zielona fasolka dodaje całości koloru, razem ze słodko pikantnym sosem chili.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbki: 500 gramów
    - makaronu do spaghetti ok.: 300 gramów
    - octu winnego z białego wina: 1 łyżeczka
    - zielonej fasolki szparagowej: 250 gramów
    - cukru: 3 łyżeczki
    - sosu słodko pikantnego chili: 3 łyżki
    - jabłko: 1 sztuka
    - sól do smaku ok.: 1 szczypta
    - oliwa do smażenia ok.: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z makaronem, fasolką i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę. Posolić i wrzucić makaron. Gotować aż będzie al dente.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w wiórki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę smażyć około 5 minut. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo, pokroić w kostkę. Cebulę posypać cukrem i smażyć, dodając pokrojone jabłko. Po 5-8 minutach dodać fasolkę i smażyć jeszcze 2-5 minut.
  • 3. Wątróbkę umyć i oczyścić z błon. Pokroić na kawałki. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie ok. 5 minut. Na koniec posolić.
  • 4. Ugotowany makaron, odcedzić i wrzucić na patelnię, do podsmażonej cebuli z jabłkiem i fasolką. Całość wymieszać, doprawiając sosem chili.
  • 5. Nakładać do miseczek, na wierzch nałożyć usmażoną wątróbkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować