Warzywa po chińsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla rodziców i siostry. Z niczego potrafię przyrządzić pyszne danie.

Składniki:

  • ● 75 dag mieszanki mrożonych warzyw na patelnię
    ● makaron z 3 zupek chińskich
    ● 6 parówek drobiowych
    ● kilka listków bazylii
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki kroimy w kostkę
    i podsmażamy na rozgrzanym
    oleju z dodatkiem pokrojonej
    bazylii. Doprawiamy pieprzem do smaku. Gdy
    się przyrumienią, zdejmujemy
    z ognia.
  • 2. Warzywa wsypujemy na
    patelnię. Podgrzewając, rozmrażamy.
    Oprószamy solą
    i pieprzem. Wlewamy 1,5
    szklanki wody, zagotowujemy.
  • 3. Makaron rozdrabniamy
    i wsypujemy do podgotowanych
    warzyw. Dodajemy
    parówki. Ewentualnie podlewamy
    niewielką ilością wody.
    Dusimy ok. 5 minut.

Porady

RADY Anety Brzezińskiej Parówki możemy zastąpić filetem z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować