Domowe - szybkie warzywa po chińsku

4.46 (194 ocen)

  • 30 min

Dziś na obiad warzywa po chińsku szybkie , tanie i pożywne! Proporcje na obiad dla 4 osób.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 mrożonki warzyw po chińsku
    2 szklanki ryżu
    4 szkalnki wody
    olej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    pół szklanki soku z ananasa( ja dodaję sok z puszki)+ szklanki wody
    przyprawy- sól , curry, papryka ostra, sos sojowy, pieprz cytrynowy, imbir mielony
Wystaw ocenę:

4.46 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe - szybkie warzywa po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na patelni rozgrzej 2- 3 łyżki oleju tak aby pokrył dno, wsyp ryż + sól + cuury podsmaż chwilę ok 5 min często mieszając następnie dolej wodę( zwasze proporcja 2 woda/ 1 ryż) i duś pod przykryciem ok 15 min.
    Na drugiej patelni na odrobinie oleju uduś warzywa dodając przyprawy pod koniec ( czas wg uznania w zależności od tego jak miękkie maja być warzywa) dodać sok z ananasa +pół szklanki wody+ mąka ziemniaczana i jeszcze chwilkę poddusić często mieszając.ugotowany ryż polewamy warzywami z sosem !
    Smacznego

Porady

Jeśli chcesz wzbogacić danie można dodać usmażony filet z piersi kurczaka z sosem np. tajskim

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować