Warstwowa sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Ta sałatka jest bardzo znana, my ją uwielbiamy. Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 mała cebula
    1/2 puszki kukurydzy
    3 ogórki kiszone
    100g żółtego sera
    3 łyżki majonezu
    3 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba

Warstwowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek i osobno kroimy w drobną kostkę.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy, cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w kostkę, ser ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 3. Składniki układamy kolejno w miseczce: białko, cebula, ogórek, 1/2 puszki tuńczyka, 1 i 1/2 łyżki majonezu, żółty ser, tuńczyk, kukurydza, ogórek, majonez, żółtko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować