Wafle z masą kakaową

4.49 (193 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

doskonałe do kawki

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
    3/4 szkl. cukru
    1 masło smietankowe
    2 łyżki mleka płynnego 3,2%
    1 szkl. mleka w proszku pełnego/niebieskie op./
    3 żółtka
    3 łyżki kakao/ niekoniecznie/
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą kakaową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić z cukrem i mlekiem. Po wystudzeniu dodać żółtka , cały czas mieszając , następnie kakao i mleko w proszku. Przełożyć wafle i lekko obciążyć. Zmrozić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować