Wafle Babci - Andruty z masą kakaową

4.29 (220 ocen)

  • 30 min

Mój smak dzieciństwa.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 duże lub 2 małe opakowania kwadratowych andrutów
    1 margaryna
    1 szklanka mleka
    3 szklanki białego cukru
    5 łyżek kakao
Wystaw ocenę:

4.29 (220 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle babci - andruty z masą kakaową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować, a następnie nadal gotując, rozpuścić w nim margarynę. Gdy margaryna się rozpuści, dodać cukier i mieszać, aż powstanie jednolita polewa. Dodać kakao i dobrze, intensywnie mieszając i rozcierając grudki, zagotować.

  • 2. Gorącą masę rozsmarowywać łyżką na waflach, które należy układać jeden na drugim. Następnie całość zawinąć w papier śniadaniowy (ja zawijam w papier po andrutach), włożyć do reklamóweczki/woreczka i przykryć czymś ciężkim. Po godzinie można jeść, chociaż najlepsze jest na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować