Wafle przekładane

4.49 (148 ocen)

  • 30 min

Przypadną do gustu każdemu.

  • 30 min

Składniki:

  • 37,5 dag margaryny w kostce
    25 dag mleka w proszku
    15 dag orzechówwłoskich lub ziemnych
    15 dag herbatników
    10 dag rodzynek
    1 łyżka kakao
    2 op. cukru waniliowego
    1 szklanka mleka
    1 szklanka cukru kryształu
    10 dag czekolady deserowej
    1 op. wafli
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,cukry i mleko zagotować.Do lekko ciepłej masy dodać mleko w proszku,pokruszone herbatniki i jednego pokruszonego wafla.Dokładnie wymieszać i podzielić na 3 równe części.Do jednej dodać posiekane orzechy,do drugiej kakao,do trzeciej rodzynki.
  • 2. Pierwszego wala przekładamy masą z rodzynkami,drugiego z kakao a trzeciego z orzechami.Dobrze dociskamy i odstawić do zastygnięcia(najlepiej przyłożyć czymś ciężkim).
  • 3. Czekoladę roztopić,polać wierzch gotowych wafli i odstawić do lodówki na 2-3 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować