37,5 dag margaryny w kostce
25 dag mleka w proszku
15 dag orzechówwłoskich lub ziemnych
15 dag herbatników
10 dag rodzynek
1 łyżka kakao
2 op. cukru waniliowego
1 szklanka mleka
1 szklanka cukru kryształu
10 dag czekolady deserowej
1 op. wafli
Wafle przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę,cukry i mleko zagotować.Do lekko ciepłej masy dodać mleko w proszku,pokruszone herbatniki i jednego pokruszonego wafla.Dokładnie wymieszać i podzielić na 3 równe części.Do jednej dodać posiekane orzechy,do drugiej kakao,do trzeciej rodzynki.
2.Pierwszego wala przekładamy masą z rodzynkami,drugiego z kakao a trzeciego z orzechami.Dobrze dociskamy i odstawić do zastygnięcia(najlepiej przyłożyć czymś ciężkim).
3.Czekoladę roztopić,polać wierzch gotowych wafli i odstawić do lodówki na 2-3 godziny
Komentarze