Wafle przekładane

4.5 (193 ocen)

szybkie i pyszne

Składniki:

  • Składniki:
    opakowanie kwadratowych wafli
    250g masła
    ¾ szklanki cukru
    7 łyżek wody
    7 łyżek mleka w proszku
    2 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić dodać cukier, wodę i kakao, zagotować aż powstanie płynna masa. Ostudzić. Do chłodnej masy dodać mleko w proszku i porządnie wymieszać.
    Wafel posmarować masą przykryć kolejnym waflem i ponownie posmarować masą, kończąc waflem nie posmarowanym. Wafle przycisnąć deską do krojenia i pozostawić na noc. Na drugi dzień pokroić na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować