Wafle przekładane

  • wyświetlono: 2191 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

szybkie i pyszne

Składniki

Składniki:
opakowanie kwadratowych wafli
250g masła
¾ szklanki cukru
7 łyżek wody
7 łyżek mleka w proszku
2 łyżeczki kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle przekładane

  • 1. Masło rozpuścić dodać cukier, wodę i kakao, zagotować aż powstanie płynna masa. Ostudzić. Do chłodnej masy dodać mleko w proszku i porządnie wymieszać.
    Wafel posmarować masą przykryć kolejnym waflem i ponownie posmarować masą, kończąc waflem nie posmarowanym. Wafle przycisnąć deską do krojenia i pozostawić na noc. Na drugi dzień pokroić na kawałki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciewaflewafle przekładane

Komentarze

Podobne przepisy

wafle

Dodane przez: Beata5

WAFLE

orzechowo-kokosowe

wafle

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wafle

Są mega słodkie i bardzo lubi przy...

Wafle

Dodane przez: krys1a

Wafle

Małe co nie co do podjadania.

Krówkowe wafle

Dodane przez: Bożena Z.

Karmelowe wafle

szybko prosto smacznie i słodko-wafle...

wafle kokosowe

Dodane przez: zlotko

Wafle kokosowe

najlepsze wafle

wafle kakaowe

Dodane przez: celkapatelka

Wafle kakaowe

Przypominają mi wafle z dzieciństwa....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE