wafle kajmakowe z powidłami

4.5 (179 ocen)

  • 10 min

Banalnie prosty i szybki deser. Słodycz kajmaku przełamują lekko kwaśne powidła śliwkowe. Wafel jest bardzo podzielny. Idealny na wycieczki i pikniki.

  • 10 min

Składniki:

  • 5 kwadratowych andrutów
    1 puszka masy kajmakowej
    1 słoiczek powideł śliwkowych
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Kajmak

Wafle kajmakowe z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeden andrut ułożyć na tacy. Posmarować połową masy kajmakowej. Przykryć drugim waflem. Posmarować połową powideł. Wafle przekładać na zmianę do wyczerpania składników. Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć czymś ciężkim, np grubą książką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować