wafle kajmakowe z powidłami

  • wyświetlono: 1480 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Banalnie prosty i szybki deser. Słodycz kajmaku przełamują lekko kwaśne powidła śliwkowe. Wafel jest bardzo podzielny. Idealny na wycieczki i pikniki.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 10min

Składniki

5 kwadratowych andrutów
1 puszka masy kajmakowej
1 słoiczek powideł śliwkowych

Sposób przygotowania przepisu:

wafle kajmakowe z powidłami

  • 1. Jeden andrut ułożyć na tacy. Posmarować połową masy kajmakowej. Przykryć drugim waflem. Posmarować połową powideł. Wafle przekładać na zmianę do wyczerpania składników. Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć czymś ciężkim, np grubą książką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycielatoDeserwafledla dziecikajmakna piknikwafel przekładanyandruty przekładane

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe wafle z masą krówkową

Dodane przez: Anyzkowo

Domowe wafle z masą krówkową

Domowe wafelki z masą kajmakową...

wafle

Dodane przez: lucyna19

Wafle z galaretką

Wafle z lekką masą i galaretką.

Domowy Pischinger

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Pischinger - wafle z masą czekoladową

Kto nie pamięta tego smaku z dzieciństwa?...

murzynek

Dodane przez: capri

murzynek z powidłami

Wilgotny, mocno kakaowy, z polewą...

piszinger/andrut z masą krówkową

Dodane przez: Magda Mentel

PISZINGER z masą kajmakową

Piszinger! Kajmak? Andrut? Wersja...

Wafle z galaretką

Dodane przez: KuchcikGotuje

Wafle z galaretką

Bardzo proste, szybkie do zrobienia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE