Udka na kapuście

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetne na obiad i ciepłą kolację.

Składniki:

  • ● główka kapusty
    ● 10 udek z kurczaka
    ● 2 cebule
    ● 3 ząbki czosnku
    ● grecki sos sałatkowy
    ● mały przecier pomidorowy
    ● przyprawa do kurczaka, przyprawa uniwersalna, sól, cukier
    ● majonez
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, posypujemy przyprawa uniwersalna i cukrem.Odstawiamy na godzinę.
  • 2. Udka nacieramy solą i przyprawą, odstawiamy na godzinę. Podsmażamy.
  • 3. Sos: przecier, 2 łyżki oleju, 1/2 szkl. wody, łyżkę cukru, sos grecki i zmiażdżony czosnek mieszamy.
  • 4. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, na niej udka. Na każdym kładziemy plaster cebuli i łyżkę majonezu. Polewamy sosem. Pieczemy ok. 1,5 godz. w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować