UDKA KURCZAKA W MAJONEZOWO-KETCHUPOWEJ MARYNACIE

4.5 (182 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Smaczne danie obiadowe.

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
    1/4 łyżeczki soli
    pieprz
    przyprawa do kurczaka ( u mnie po staropolsku)
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Udka kurczaka w majonezowo-ketchupowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć i osuszyć. Majonez wymieszać z ketchupem oraz pozostałymi przyprawami i polać nim udka, dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Udka przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypac bulka tarta, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1 godzinę. Pod koniec pieczenia naczynie odkryć aby udka się przyrumieniły.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować