Ubijany ze śliwkami

4.5 (194 ocen)

  • 60 min

Ten placek jest zawsze gdy zaczyna się sezon śliwkowy.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 jajek
    cukier
    mąka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szkl oleju
    1 kg śliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ubijany ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto przed upieczeniem 1. Jajka zważyć, tyle ile ważą tyle ma być cukru i mąki.
    Białka ubić, dodać cukier, następnie mąkę z proszkiem i na końcu olej.
    Śliwki umyć, wydrylować i oprószyć mąką. Owoce ułożyć na cieście łupkami do spodu. Piec w 180 st przez ok 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.53 (247 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze śliwkami

4.41 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karkówka  ze śliwkami

To może cię zainteresować