Ciasto truskawkowa rozkosz

4.5 (187 ocen)

Dzięki zmiksowanym truskawkom ciasto ma mocno truskawkowy smak bez kawałków owoców. Ciasto jest poprostu przepyszne.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    -6 jaj
    -1 szklanka cukru
    -1 szklanka mąki pszennej
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -1 cukier waniliowy

    MASA:
    -1/2 L słodkiego mleka
    -25 dag masła roślinnego
    -2 budynie śmietankowe
    -1 cukier waniliowy
    -3 łyżeczki cukru pudru

    POLEWA TRUSKAWKOWA:
    -1 L zmiksowanych truskawek
    -3 galaretki truskawkowe

Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truskawkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić pianę z białek. Daleć cukier i cukier waniliowy i ubić. Dodać żółtka i dalej ubijać. Na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 36cm x 25cm wyłożoną papierem. Piec około 25min w temp.180 stopni.
  • 2. W pół szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i wlać roztrzepany budyń i zagotować. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając ostudzony budyń. Masę wyłożyć na biszkopt.
  • 3. Litr zmiksowanych truskawek podgrzać i rozpuścić w nich 3 galaretki. Tężejące truskawki wyłożyć na masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować