Ciasto truskawkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić pianę z białek. Daleć cukier i cukier waniliowy i ubić. Dodać żółtka i dalej ubijać. Na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę o wymiarach 36cm x 25cm wyłożoną papierem. Piec około 25min w temp.180 stopni.
2.W pół szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i wlać roztrzepany budyń i zagotować. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając ostudzony budyń. Masę wyłożyć na biszkopt.
3.Litr zmiksowanych truskawek podgrzać i rozpuścić w nich 3 galaretki. Tężejące truskawki wyłożyć na masę. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Komentarze