Schab w warzywach

0 (0 ocen)

Przepyszna i sycąca potrawa na obiad. Świetnie komponuje się podana z ryżem.

Składniki:

  • -50 dag schabu,
    -papryka,
    -puszka kukurydzy,
    -3-4 cebule,
    -duża marchewka,
    -2-3 ząbki czosnku,
    -250ml przecireu pomidorowego,
    -przyprawa do gyrosa,
    -przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.

Schab w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w cienkie paski o dł.około 5cm. Doprawiamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy do większego naczynia. Na tłuszczu po mięsie podsmażamy marchewkę, dodajemy cebulę i chwile smażymy. Przekładamy do mięsa.
  • 4. Podlewamy przecierem i 1/2 szklanką wody. Doprawiamy. Dusimy około 20min. Do mięsa dodajemy paprykę, kukurydzę i zmiażdżony czosnek i dusimy jeszcze 15min.

Porady

Najlepiej smakuje podane z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy