troche inne leczo

0 (0 ocen)

  • 60 min

danie dla miłośników mięsa na słodko

  • 60 min

Składniki:

  • 30 dag żołądków kurzych

    30 dag serduszek kurzych

    30 dag cienkiej kiełbasy

    1 puszka kukurydzy

    1 puszka czerwonej fasoli

    1 puszka ananasa

    2 cebule

    1 szkl białego wina

    przyprawy: 1 łyżeczka sproszkowanej gorczycy, łyżeczka przyprawy kebab, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Troche inne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki i serduszka kurze ugotować.

    Na patelni zeszklić pokrojoną w drobna kostkę cebulę, dodać ugotowane żołądki i serduszka. Chwilę smażyć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.

    Kukurydzę i fasolę odlać z zalewy, przepłukać wodą dodać na mięsa.

    Połowę ananasów pokroić w kostkę dodać do reszty składników.

    Wszystko zalać cała zalewą z ananasa, szklanką wody i szkl białego wina. Dusić pod przykryciem do miękkości ok 40-50 min.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować