Tort w kształcie serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij z cukrem pudrem i wanilinowym. Wymieszaj z żółtkami i mąką. Ciasto przełóż do tortownicy w kształcie serca. Piecz ok. 35 min w temp. 190 st. C. Wystudź, na pół.
2.Robimy dokładnie tak samo jak przy pierwszym biszkopcie tyle że dodajemy kakao. Biszkoptu po wystudzeniu nie kroimy.
3.Ubijamy śmietanę, po ubiciu dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę.
4.Brzoskwinie kroimy .
5.Układamy jasny biszkopt , na nim połowę pokrojonych brzoskwiń.
6.Przykrywamy to 1/3 ubitej śmietany.
7.Następnie kładziemy ciemny biszkopt na nim resztę brzoskwiń.
8.Przykrywamy połową z odłożonej śmietany.
9.Kładziemy drugi blat z jasnego biszkoptu.
10.Całość smarujemy śmietaną. (Można zostawić trochę na udekorowanie).
11.Kupiłam różowy kokos i obsypałam nim boki , jak również w środku zrobiłam 3 serduszka (przykładając małą foremkę na ciasteczka w kształcie serca). I przyozdobiłam resztą śmietany.
Komentarze