Tort mix orzechowo- kokosowo- biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krążek orzechowy
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka i resztę składników. Wszystko wymieszać i piec 35 min w temperaturze 180 °C.
2.Krążek kokosowy
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier , kokos i resztę składników. Wszystko wymieszać i piec 35 min w temperaturze 180 °C.
3.Krążek biszkoptowy
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier, żółtka i resztę składników. Wszystko wymieszać i piec 35 min w temperaturze 180 °C.
Po wystygnięciu krążków naponczować krążki i dodać dowolną masę. Ja dodałam masę śmietankową.
4.Masa śmietankowa
Wykonanie:
Jajka ubić na parze z cukrem. Po przestudzeniu połączyć z masłem, margaryną, aromatem śmietankowym i spirytusem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Udekorować według uznania.
Komentarze