1.Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać po 1 żółtku , po 1 łyżce mąki i kakao na przemian, mieszać powoli łyżką. Piec w okrągłej formie 23 cm średnicy w tem 180 stopni.
2.Mleko , cukier waniliowy zagotować. 2 żółtka, jajka, cukier i mąkę roztrzepać w naczyniu a następnie połączyć z mlekiem i ugotować budyń. Masło z margaryna zmiksować, po 1 łyżce dodawać wystudzony budyń, miksować.
3.Do wody dodać cukier i kwasek cytrynowy, wymieszać.
4.Biszkopty kroimy na pół , nasączamy ponczem , smarujemy masą. Wierzch dekorujemy wg swojego uznania. Ja dekorację zrobiłam z cukierków czekoladowych nadziewanych orzechami, listkami z czekolady i kulki raffaello , do masy dodałam kakao z której szprycą zrobiłam dekorację.
Porady
Kwasek i cukier dodać powoli, aby nie był zbyt za słodki i kwaśny.
Komentarze