Torcik Majeczki

0 (0 ocen)

Tort jest przepyszny zawsze znika w mgnieniu oka.Ten deser uwielbiają moje dzieci. Gorąco polecam.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szkl.cukru
    1 szkl.mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    3 galaretki o różnych kolorach:turkusowa,różowa, zielona
    2 duże kubki jogurtu naturalnego
    3 łyżeczki żelatyny
    3 łyżki cukru pudru
    1 galaretka różowa
    Dekoracja:
    bita śmietana
    cukierki perełki
    kwiatki z masy cukrowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik majeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:białka ubijamy na sztywno,dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy kwadratowej. Pieczemy w temp. 180*C ok.30-40 minut.d
  • 2. Masa: 3 różno kolorowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody każdą.Wylewamy do prostokątnych lub kwadratowych pojemników. pozostawić do stęrżenia.
    Jogurt zmiksować z cukrem. Galaretkę różową wymieszać z żelatyną i razem rozpuścić w szklance gorącej wody,przestudzić. Po ostygnięciu wlać do jogurtu miksować do połączenia się składników.Odstawić do momentu kiedy zacznie tężeć.Galaretki z pojemników wyjąć i pokroić w kostkę . .
  • 3. Biszkopt przekroić na 2 części.Na pierwszą część porozkładać kostki galaretek zalać jogurtem i przykryć drugą częścią biszkoptu.Wierzch i boki toru posmarować bitą śmietaną na bokach zrobić też różyczki a na nich perełki ,poukładać kwiatki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować