Torcik majeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:białka ubijamy na sztywno,dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy kwadratowej. Pieczemy w temp. 180*C ok.30-40 minut.d
2.Masa: 3 różno kolorowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody każdą.Wylewamy do prostokątnych lub kwadratowych pojemników. pozostawić do stęrżenia.
Jogurt zmiksować z cukrem. Galaretkę różową wymieszać z żelatyną i razem rozpuścić w szklance gorącej wody,przestudzić. Po ostygnięciu wlać do jogurtu miksować do połączenia się składników.Odstawić do momentu kiedy zacznie tężeć.Galaretki z pojemników wyjąć i pokroić w kostkę . .
3.Biszkopt przekroić na 2 części.Na pierwszą część porozkładać kostki galaretek zalać jogurtem i przykryć drugą częścią biszkoptu.Wierzch i boki toru posmarować bitą śmietaną na bokach zrobić też różyczki a na nich perełki ,poukładać kwiatki.
Komentarze