1.Biszkopt:Białka oddzielamy od żółtek.Białka ubijamy na sztywną pianę,dodając po trochę cukru pudru,cały czas miksując,następnie dodajemy po 1 żółtku.Mąkę,proszek do pieczenia przesiewamy,a następnie dodajemy do ubitych jajek.Całość dobrze mieszamy.Ciasto przekładamy do tortownicy(spód wyłożyłam papierem do pieczenia)o średnicy około 20cm.i pieczemy przez 35-40 min.w temp.170stop.Biszkopt studzimy,przekrawamy na pół.
2.Masa:Galaretkę rozpuszczamy 1,5szkl.wody,studzimy i niech lekko stężeje.
Gdy galaretka już będzie stężona wlewamy danone.Wstawiamy do lodówki aby bardziej stężało.
3.Biszkopt przekrojony na pół wykładamy dowolnymi owocami(jeśli nie chcemy nie musimy dawać żadnych owoców).
Wystarczy przełożyć stężoną masą,przełożyć drugim biszkoptem.
Przygotowanie polewy:Rozpuścić wszystkie składniki,podgrzewając je w rondelku na niewielkim ogniu.Gdy polewa zacznie zastygać,posmarować nią ciasto.Ilość składników można zwiększyć proporcjonalnie.
Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub innymi dekoracjami....
Torcik należy trzymać w lodówce.
Komentarze