Tiramisu z malinami

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

Malinowa wariacja włoskiego deseru. Pyszności. Błyskawicznie znika!

  • 30 min

Składniki:

  • - 500 g serka mascarpone
    - 500 ml śmietany 30 %
    - 3 czubate łyżki cukru pudru
    - 1,5 opakowania biszkoptów podłużnych
    - 500 g malin
    - 100 ml likieru amaretto
    - 150 ml mocnego naparu kawy
    - 1 łyżka ciemnego kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tiramisu z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Smietanę ubić razem z cukrem na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem mascarpone.
    - Biszkopty moczyć w kawie z amaretto, wyłożyć na dno prostokątnego naczynia.
    - Przykryć połową masy serowej, posypać połową malin delikatnie wciskając je do środka masy.
    - Na maliny ułożyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w ponczu. Na biszkopty resztę masy serowej.
    - Masę wyrównać, posypać kakao przez sitko.Na wierzchu ułożyć resztę malin.
    - Schłodzić kilka godzin w lodówce.

Porady

Zamiast malin można użyć borówki amerykańskiej lub truskawek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować