Tęczowy tort za jeden uśmiech - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: oddzielić żółtka od białek, białka ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę, Pozostałe składniki na biszkopt razem dokładnie wymieszać i dodać do piany i lekko ale dokładnie wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto, piec 35 minut w 180 stopniach, dobrze wystudzić, wystudzony placek przekroić na 3 części, każdą część dokładnie nasączyć mlekiem
2.KREM: kremówkę ubić na najwyższych obrotach, włączyć najniższe obroty i dodać śmietan fixy, barwnik, miksować dalej do gęstości.
3.Na pierwszy nasączony placek nałożyć część kremu, na to drugi placek, część kremu, trzeci placek, krem.
4.Na koniec dobrze obłożyć kremem boki, poukładać dookoła kolorowe ciągutki a między nie - pestki dyni.
Komentarze