Tarta z masą kajmakową i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Formę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylepić ją ciastem. Ponakuwać widelcem i piec w temperaturze 160 st przez około 20 minut z funkcją termoobiegu. Odstawić do ostygnięcia.
Ostudzone ciasto posmarować równomiernie gotową masą kajmakowa. Banany pokroić w plasterki o grubości 1 cm. Ułożyć na masie. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ze Śmietan- fixem i cukrem waniliowym. Wyłożyć na banany i rozsmarować. Po wierzchu posypać czekoladową posypką. Wstawić do lodówki.
Dla osób nie lubiących bardzo słodkich deserów proponuję przed podaniem tarty położyć na wierzch plasterki kiwi.
Komentarze