Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy.
Wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. przez około 50 minut. Ale warto sprawdzić drewnianym patyczkiem czy nie jest surowe. Ciasto studzimy i przekrajamy na pół
Żółtka, obie mąki oraz kakao wkładamy do 1 szklanki mleka i dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. Drugą szklankę mleka zagotować i na gotujące się mleko wlewamy rozczyn z mąki, żółtek i kakao. Gotujemy aż zgęstnieje. Następnie zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Po czym masło ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując.
Czekoladowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na pierwszy blat ciasta wykładamy dżem, a na to połowę kremu czekoladowego, przykrywamy drugim blatem ciasta i wykładamy pozostały krem. Wyrównujemy i posypujemy posypką oraz rodzynkami.
Komentarze