Tarta kokosowa z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tarta powstała całkiem przypadkiem. Kocham wiórki, krem budyniowy i truskawki :) kruche ciasto tylko dopełniło ten wspaniały zestaw :)

  • 20 min

Składniki:

  • 250g margaryny
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    1 op. budyniu waniliowego
    1 szklanka cukru
    2 łyżki cukru waniliowego domowej roboty
    250g truskawek
    4 łyżki dżemu truskawkowego
    125g wiórków kokosowych
    1 łyżka oleju z orzechów włoskich
    1 łyżka otrąb mielonych pszennych
    0,5 litra mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta kokosowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę w ilości 200g razem ze zwykłym cukrem, wiórkami, mąką i jajkiem umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Do formy na tartę wlewamy olej i rozcieramy, następnie posypujemy otrębami. Nakładamy ciasto i dokładnie rozprowadzamy je po całej formie. Następnie nakładamy dżem truskawkowy i rozsmarowujemy go. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 25minut. W tym czasie przygotowujemy krem. Do garnka wlewamy mleko zostawiając ćwiartkę szklanki mleka do rozprowadzenia proszku budyniowego razem z cukrem waniliowym. Po zgotowaniu mleka, wlewamy przygotowany roztwór do garnka i mieszamy aż zgęstnieje. Następnie dodajemy 50g margaryny i miksujemy za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odstawiamy je aby ostygło. Następnie nakładamy krem waniliowy i wierzch dekorujemy truskawkami.

Porady

Zamiast kremu budyniowego możemy użyć ubitej śmietanki kremówki 30%.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować