Tajskie kotleciki

0 (0 ocen)

Troszkę odmienione kotlety mielone...

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    5 łyżeczek sosu Red Thai
    1 płaska łyżeczka płatków papryki chilli
    otręby mielone
    2 łyżki kolendry
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    kostka smalcu
    1 cukinia
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tajskie kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszany z sosem Red Thai.Dodajemy otręby(można użyć bułki tartej,ale z otrębami zdrowiej).Dodajemy posiekaną kolendrę,sól,pieprz i płatki papryki do smaku.Wyrabiamy małe,zgrabne kotleciki.Smalec rozgrzewamy i smażymy kotleciki na złoty kolor.Cukinie dokładnie myjemy i kroimy w plastry grubości około 0,5 cm.Rozgrzewamy patelnię grillową.Każdy plasterek cukinii smarujemy oliwą z oliwek i grillujemy z każdej strony.Pod koniec grillowania delikatnie solimy.Kotleciki podajemy na plasterkach cukinii z dodatkiem tajskiego sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować