Szynka duszona w winie z cebulką

4.51 (186 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mięsko jest kruche, a sos aromatyczny :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 plastry szynki wieprzowej
    2 cebule
    3/4 szklanki białego wytrawnego wina
    1 łyżka przyprawy do szynki z jałowcem
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki pikantnej marynaty do mięs
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1 łyżka mąki
    ognista mieszanka przypraw (młynek)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Szynka duszona w winie z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso na patelni 1. Mięso obsypać przyprawami i skropić olejem. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obsypać mąką i obsmażyć z obu stron.
  • 2. Cebulę pokroić w półplasterki. Podsmażyć w rondelku. Mięso przełożyć do cebuli. Zalać 1 szklanką wrzątku i winem. Przykryć i dusić godzinę, do miękkości mięsa. Doprawić. U mnie z ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować