SZYBKIE CIASTO PIERNIKOWE

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

szybko sie go robi jest wilgotne i puszyste...

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szkl. mąki
    3 jajka
    1 szkl.cukru
    1/2 szkl. oleju
    1/2 sloiczka dżemu dowolnego
    1 szkl.mleka
    3 łyżki śmietany kwaśnej 18%
    1 lyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 łyżeczki cynamonu
    mała paczka rodzynek
    2 jabłka obrane i pokrojone w drobną kostkę
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto piernikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SZYBKIE CIASTO PIERNIKOWE 1. Mąkę,jajka,cukier,olej,dżem,mleko,proszek,sode i cynamon wlożyć do miski i wszystko energicznie wymieszać drewnianą łyżką.(ciasto ma mieć konsystencje kisielu)Na koniec dodać rodzynki i jablka i jeszcze raz wszystko razem wymieszać.Wlać na blache wyłozoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec 45 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu i wystygnięciu posypać obficie cukrem pudrem.

Porady

PO UPIECZENIU CIASTO MOŻNA GO TEŻ POSMAROWAĆ POZOSTALYM DŻEMEM

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować