Szpinakowe knedelki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Pasją do gotowania zaraziła mnie mama, ale radość sprawia mi również eksperymentowanie.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 25 dag czerstwych bułek (4 kajzerki)
    ● 8 dag mąki
    ● 10 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● po łyżce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
    ● 3 jajka
    ● łyżka masła
    ● 15 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● op. sosu pieczarkowego
    ● 25 dag pieczarek
    ● łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Szpinakowe knedelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy i dokładnie osączamy. Bułki kroimy w kostkę i mieszamy z mąką. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Szklimy na maśle. Dodajemy szpinak i doprawiamy. Chwilę smażymy, następnie lekko studzimy. Dodajemy bułki, zieleninę i ser. Wbijamy jajka. Wyrabiamy. Z masy formujemy knedelki. Gotujemy ok. 15 minut w osolonym wrzątku.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy i myjemy. Kroimy w plastry
    i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą. Sos przygotowujemy według prze­pisu na opakowaniu. Mieszamy z pieczarkami. Polewamy knedelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować