Knedelki Bułczano - Szpinakowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Knedle które bardzo miło zaskoczyły mnie swoim smakiem, a jeśli chcecie się dowiedzieć jak smakują, przygotujcie je, na pewno staną się jednymi z waszych ulubionych klusek ;)
Ps. knedelki wychodzą dość mięciutkie, a odgrzane na drugi dzień smakują równie dobrze :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:

    200 gr czerstwych bułek ( miękkich, środków kajzerek )
    100 g szpinaku (np. mrożonego)
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki mąki pszennej
    1 jajko
    2 łyżki tartego sera
    2 łyżki bułki tartej
    2-3 łyżki wody do zwilżenia środków bułek
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Knedle

Knedelki bułczano - szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szpinak rozmrażamy, odciskamy.
    2. Środki z bułek rwiemy na drobne kawałeczki bądź kroimy i wrzucamy do miski, polewamy wodą i odstawiamy.
    3. Na oliwie/oleju przesmażamy cebulę oraz czosnek, następnie dodajemy do tego szpinak i całość przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
    4. Do bułek dodajemy szpinak, mąkę, ser, jajko oraz bułkę tartą. Mieszamy wszystko dokładnie i zwilżonymi dłońmi formujemy małe knedle które wrzucamy na gotującą się osoloną wodę.
    Od wypłynięcia kluseczek, gotujemy je około 10-15 minut. Podajemy okraszone cebulką. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować