Ziołowe knedelki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smakują wybornie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Natka pietruszki 1 pęczek
    Bazylia świeża 1 pęczek
    Koperek 1 pęczek
    Chleb pełnoziarnisty 20 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Czosnek 3 ząbki
    Ser żółty 15 dag
    Grysik ½ szklanki
    Jajka 3 szt.
    Sól i pieprz do smaku
    Masło 1 łyżka
    Zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowe knedelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zioła opłukać, osuszyć, posiekać, a chleb pokroić w kostkę. Ser zetrzeć a cebulę i czosnek posiekać, przysmażyć na maśle, wrzucić zioła i dusić przez kilka minut. Chleb połączyć z grysikiem, serem i jajkami, dodać podsmażone dobrze ostudzone składniki, przyprawić do smaku. Formować knedelki, wrzucać na wrzątek i gotować przez 15 minut. Podawać z sosem koperkowym lub jako wkładka do zupy jarzynowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zioła Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować