Szpinak do obiadu

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Lubię urzędować w kuchni. Świeży szpinak ma wspaniały, lekko kwaskowy smak.

Składniki:

  • 2 kg świeżego szpinaku
    3 jajka
    200 ml mleka
    sól
    gałka muszkatołowa
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinak do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak obieramy, odrzucając twarde łodyżki. Dokładnie myjemy. Wrzucamy do garnka, zalewamy 250 ml wody i dusimy.
  • 2. Po ok. 15 minutach, gdy woda odparuje, wlewamy mleko, wbijamy jajka i dodajemy masło. Energicznie mieszamy. Chwilę gotujemy, aż powstanie jednolita masa, a nadmiar płynów odparuje. Na koniec doprawiamy solą
    i połową płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować