Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem majonezu

4.85 (158 ocen)

  • 30 min

Pierwszy raz dodałam majonez do kiszonej i smak jest super, serdecznie polecam amatorom kiszonej kapusty:)

  • 30 min

Składniki:

  • duża garść kapusty kiszonej
    1 duża marchewka
    1 duży ogórek kiszony
    1 mała cebula
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.85 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem majonezu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić) Kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Cebulę obrać i także drobniutko poszatkować. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zatrzeć na tarce o dużych oczkach.Dodać do kapusty i cebuli. Ogórka także zetrzeć na dużych oczkach i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem ( z solą ostrożnie bo ogórek może być dosyć słony), dodać cukier i wymieszać. Dodać majonez, ponownie wymieszać i odstawić na godzinkę do lodówki, Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować